Cieszyński Hotel - Menu


ŚNIADANIA


Śniadanie polskie

  • kontynentalne śniadanie z białą kiełbasą parzoną, gotowanym jajkiem, wędliną i pomidorem. Podawane z świeżym pieczywem oraz tartym chrzanem i musztardą. 20,00 PLN

Śniadanie francuskie

  • kontynentalne śniadanie w kompozycji z dwoma rodzajami konfitur owocowych, jogurtem, białym twarogiem ze śmietanką oraz świeżym pieczywem i ciepłym croissantem. 20,00 PLN

Śniadanie angielskie

  • smażony bekon z szynką oraz cebulką w kompozycji z pomidorem, całość zapieczona z jajkiem i żółtym serem. Podawany na grzankach oraz fasolką w sosie pomidorowym. 20,00 PLN

Śniadanie włoskie

  • makaron kokardki z blanszowanymi brokułami, papryką, kiszonym ogórkiem, podsmażaną cebulką okraszona prażonym słonecznikiem. 20,00 PLN

Śniadania wydawane są w godzinach 7:30 – 11:30.
Śniadania należy zamawiać w dniu poprzednim do godziny 20:00 w recepcji hotelu.

 

NAPOJE ZIMNE

  • Cola Cola 0,2 l 4,00 PLN
  • Coca Cola Zero 0,2 l 4,00 PLN
  • Coca Cola Light 0,2 l 4,00 PLN
  • Fanta 0,2 l 4,00 PLN
  • Sprite 0,2 l 4,00 PLN
  • Kinley Tonic 0,2 l 4,00 PLN
  • Kropla Beskidu – woda mineralna gazowana i niegazowana 0,25 l 3,00 PLN
  • Cappy – sok pomarańczowy, jabłkowy, wieloowocowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka 0,2 l 4,00 PLN
  • Nestea – Ice tea – brzoskwiniowa i cytrynowa 0,25 l 4,00 PLN
  • Burn – napój energetyczny 0,25 l 6,00 PLN

 

KAWY

  • Espresso 5,00 PLN
  • kawa czarna 5,00 PLN
  • kawa parzona 5,00 PLN
  • kawa z mlekiem 6,00 PLN
  • Cappuccino 6,00 PLN
  • Latte Macchiatto 7,00 PLN
  • Latte z syropami smakowymi (czekoladowy, waniliowy, karmelowy) 8,00 PLN
  • Gorąca czekolada 8,00 PLN

 

HERBATY LIŚCIASTE


herbata zielona 5,00 PLN

  • słodkie myśli,
  • czerwona pasja

herbata owocowa 5,00 PLN

  • nalewka babuni
  • owocowy sekret

herbata czerwona 5,00 PLN

  • pu-erh pasieka
  • pu-erh cytrus

herbata czarna 5,00 PLN

  • uśmiech gajowego
  • krople rosy

 

ALKOHOL

  • Adwokat 50ml 6,00 PLN
  • Wiśniówka 50ml 6,00 PLN
  • Krupnik 5,00 PLN
  • Finlandia 8,00 PLN
  • Sobieski czysta 6,00 PLN
  • Sobieski smakowa (mandarin, cranberry, grapefruit) 6,00 PLN
  • Seagrams Gin 8,00 PLN
  • J. Walker - Red Label 12,00 PLN
  • Martini 100ml 8,00 PLN
  • Metaxa 5* 9,00 PLN
  • Bacardi 9,00 PLN
  • Tequila 9,00 PLN
  • Carlo Rossi (czerwone, różowe, białe) 100ml 8,00 PLN / 150ml 12,00 PLN

 

DRINKI

Kamikadze (3 kieliszki) 11,00 PLN
25 ml wódki, 25 ml Blue curacao, 25 ml soku z cytryny

Sex on the beach 16,00 PLN
Sobieski mandarynka – 20 ml, Wódka – 40 ml, Sok pomarańczowy – 100 ml, Grenadina – 10 ml, Likier kokosowy – 20 ml

Wściekły Pies 7,00 PLN
Wódka 25ml, Sok malinowy 5ml, Tabasco

Mojito 14,00 PLN
Rum Bacardi – 40 ml, Syrop cukrowy – 5 ml, Limonka/Cytryna mięta

Cuba Libre 14,00 PLN
Rum Bacardi – 40 ml, Cola – 150-200 ml, Sok z limonki, Syrop cukrowy

MENU


PRZYSTAWKI

Warto rozpocząć ucztę kulinarną w Restauracji „CIESZYŃSKI” ciepłą lub zimną zakąską. Spróbujcie Państwo także wyszukanych sałatek przygotowywanych z najlepszych lokalnych składników.

Klasyczny tatar z polędwicy wołowej
w kompozycji z żółtkiem w kieliszku i tradycyjnymi dodatkami cebulką, korniszonem i marynowaną pieczarką

Cieszyński grillowany ser wędzony na boczku
serwowany z dresingiem żurawinowym

Aromatyczny śledź z własnej zalewy octowej
przykryty puszystą kołderką ze śmietany, cebulki i startego jabłka

 

SAŁATKI

Bukiet świeżych liści z kozim serem na gorąco
okraszona sosem vinegrette w kompozycji z miodem i orzechami

Bukiet świeżych liści i lokalnych warzyw
podawane z kiełkami i sosem vinegrette

 

ZUPY

Zdrowe i cieszące się ogromną popularnością zupy perfekcyjnie łączą w sobie smaki, aromaty i dodatki. Przepyszne zupy z menu Restauracji „CIESZYŃSKI” na pewno sprostają Państwa kulinarnym oczekiwaniom.

Rosół drobiowo-wołowy
podawany z makaronem

Krem z świeżych pomidorów
z dodatkiem śmietanki i grzankami czosnkowo-ziołowymi

Kremowa zupa z borowików
podawana z ziemniakami

 

DANIA GŁÓWNE

Najlepsze mięsa lokalne w Restauracji „CIESZYŃSKI”. Miłośnikom ryb gwarantujemy melodię smaku, której nie można pominąć.

Grillowany stek z polędwicy wołowej
z masłem czosnkowo-ziołowym w asyście pieczonych ziemniaków i bukietem świeżych sałat vinegrette

Filet z kurczaka nadziewany serem pleśniowym Rokpol
na sosie śmietanowo-serowym w kompozycji z ryżem i brokułami z wody

Pieczona pierś z kaczki
okraszona czerwonym winem z jabłkami i musem żurawinowym. Podawana z kluskami śląskimi i modrą kapustą

Tradycyjny polski kotlet schabowy
w kompozycji z młodymi ziemniaczkami i surówką z białej kapusty

Smażony pstrąg
nadziewany świeżą nacią pietruszki i aromatycznych przypraw w asyście pieczonych ziemniaków i bukietem świeżych sałat vinegrette

Filet z sandacza Saute
okraszony musem cytrynowym podawany z ryżem i bukietem świeżych sałat vinegrette

Pierogi własne
ruskie, z mięsem lub nadziewane owocami i podane z bitą śmietaną, okraszone świeżo startą czekoladą

 

DESERY

Nie ma nic lepszego od słodkiego zakończenia kolacji. Sprawdźcie Państwo nasz zaskakująco szeroki wybór deserów domowej roboty.

Lody waniliowe
w kompozycji z gorącymi malinami, bitą śmietaną, okraszone świeżo startą czekoladą

Flambirowane naleśniki z białym serem i brzoskwiniami
podawane z bitą śmietaną i świeżo startą czekoladą

Sałatka ze świeżych owoców
z jogurtem naturalnym i miodem